Van den Bosch lichtend voorbeeld voor intermodaal vervoer

Na de oprichting van Shuttlewise (slechts vijf jaar geleden, geen vijftig) als intermodaal operator waren we vooral op zoek naar Nederlandse logistieke dienstverleners die intermodaal vervoer door Europa als vanzelfsprekend beschouwde. Dan prijkt de naam Van den Bosch als snel hoog op de shortlist. Want op elke Europese terminal van enige omvang staan de containers; bulk dan wel liquid. Er hoeft maar een trein vol met containers voorbij te rijden of er staat er wel eentje op. Wij zijn dan ook verheugd Van den Bosch als partner op onze treinen van Rotterdam naar Italië (Mortara) te hebben.

Intermodaal transport heeft de toekomst, maar kan niet zonder het reguliere verkeer over de weg. En dat heeft Van den Bosch goed gezien. Het kunnen aanbieden van verschillende modaliteiten (weg, spoor en ferry) geeft haar klanten de mogelijkheid een keuze te maken tussen transittijd, payload, CO2, en toch vooral prijs. Het liefst zo snel en zo veel mogelijk voor de laagst mogelijke prijs. De verschillende modaliteiten hebben elk hun voor- en nadelen en dat zal altijd zo blijven.

Van den Bosch is al jarenlang actief op de intermodale markt en probeert haar containers steeds weer aan te passen aan de wensen van de klant. Groter, lichter, sterker, alles om rendement te verbeteren en voorop te blijven. Tijdens een rondleiding over het terrein in Erp viel me op dat de er veel containers zijn met de codificatie ABEU (gevolgd voor 7 cijfers – zie foto container hieronder). Deze codificatie is er om de eigenaar van de container aan te duiden en heeft veel administratieve doeleinden.

Toen ik vroeg waar ABEU voor stond was het simpele maar veelzeggende antwoord: ABEU staat voor Ad van den Bosch Erp Unit. Zo lang denkt men dus al na over intermodaal vervoer. En dan ben je klaar voor the next level. We feliciteren Van den Bosch dan ook met dit mooie jubileum.

 

Martijn Elbers
General Manager
Shuttlewise BV

 

« Terug naar het overzicht