Samskip - To the next 50

Samskip heeft een langjarige relatie met Van Den Bosch waarbij Van Den Bosch reeds vele Jaren gebruik maakt van de transportservice van Samskip van en naar Ierland. In de afgelopen maanden is onze relatie verder versterkt met de volgende multimodale transportoplossing.

Ladingen van Van Den Bosch vanuit Oost/Europa naar het Verenigd Koninkrijk worden per spoor verscheept vanuit Oost/Europa naar het Rotterdam Service Centre (RSC) waar alle internationale vrachttreinen aankomen.

Het Rotterdam Service ligt naast de Rotterdam Shortsea Terminal (RST) van waaruit de schepen van Samskip naar diverse Europese bestemmingen zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen en Spanje vertrekken.

Bij aankomst in het RSC worden de containers van Van Den Bosch containers via interne weg naar het RST gebracht van waaruit de containers op onze dagelijkse vaart naar Hull, UK geladen worden.

Een beperkt aantal containers staat altijd voorradig op de kade in Hull zodat de klanten van Van Den Bosch hun vracht altijd vooruit kunnen sturen.

Voorts worden er direct een aantal lege en geladen containers met hetzelfde Samskip schip vanuit Hull teruggestuurd naar Rotterdam. Bij aankomst in de Rotterdam Shortsea Terminal zijn recentelijk een aantal van deze containers vervolgens op onze schepen naar de Oslo Fjord in Noorwegen en de Noorse westkust gegaan.

Samskip kijkt vol verwachting uit naar “the next level” van onze gezamenlijke intermodale toekomst met Van Den Bosch die we hopelijk nog verder zullen ontwikkelen door:

  • Het intensiveren van het gebruik door Van Den Bosch van de Samskip binnenvaardienst tussen Duisburg en Rotterdam, met verbinding naar en van diverse Europese bestemmingen.
  • Het intensiveren van het gebruik door Van Den Bosch van onze spoordiensten van de Samskip Multimodale Rail Terminal in Duisburg naar Scandinavië.
  • Mogelijk gebruik van onze nieuwe Turkse dienst vanaf Duisburg per spoor naar Triëst met vervolgverbinding over zee naar Istanbul. Hiervandaan kan vracht geleverd worden in geheel Turkije.

Wij feliciteren Van Den Bosch met hun 50 jarig jubileum en kijken uit naar een verdere versterking van onze relatie door middel van deze intermodale mogelijkheden in de komende jaren.

 

Cees Stoof
Sales Manager - Quay to Quay Trade
Samskip

 

« Terug naar het overzicht